Monday, June 23

Kenali Alfalfa

Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan kekacang yang mempunyai akar yg panjang di mana ia mampu menyerap pelbagai nutrien dan zat yg terdapat di dalam tanah.. alfalfa kaya dengan sumber mineral dan vitamin, antaranya adalah :
  • vitamin B,C,E dan K
  • mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi
  • Flourida, Protein, Serat, Asid lemak dan antioksidan
 Alfalfa juga berfungsi sebagai antibakteria, antivirus dan antiseptik serta mampu membuang toksin dalam badan secara semulajadi. alfalfa juga dikenali sbg julap lembut..

macam best je alfalfa ni kn...jom tgk lg ape yg menarik tentang alfalfa ini..banyak jugak kelebihan dan kebaikan alfalfa  ni..Antaranya :
  • dapat menurunkan paras kolestrol. alfalfa bole menurunkan paras kolestrol dalam darah. alfalfa berfungsi dengan menghalang kolestrol drpd melekat pd dinding salur darah dan menyingkirkan kolestrol buruk dan tinggalkan yg baik..menghalang pembentukan plak dalam arteri.
  • mengawal kandungan gula dalam darah untuk pesakit diabetis.
  •  berfungsi sebagai detox dan membersihkan serta menyingkirkan asid dalam darah. dapat mengurangkan keradangan dan bengkak..
  • alfalfa juga dapat mengatasi masalah dalaman wanita seperti keputihan. bertindak sebagai antiseptik yang melawan jangkitan dan bakteria serta menghilangkan kegatalan dan bau badan serta nafas..
  • Mencegah asma secara semulajadi. antiradang bertindak membantu melindungi saluran pernafasan dan menghalang kesesakan nafas.
  • bertindak sebagai detok semulajadi dan antioksidan dalam meredakan kulit gatal akibat alergik dan ekzema..
  • merawat keadaan buah pinggang, pundi kencing dan prostat dan membantu dalam pengeluaran sisa kumbuh..
  • bertindak sebagai 'milk booster'..meningkatkan penghasikan susu ibu..

banyakkn kelebihan alfalfa ni...sebenarnya ini cuma sebahagian daripada khasiat alfalfa..ada byk lg sebenarnya..klau nk bgtau kt sini semua mmg bole jd novel tebal ni..hehe...


Alfalfa Complex shaklee ni ade dalam dua saiz..botol kecik ada 330 biji tablets dan botol besa ada 700 biji tablets..bole pilih mane yg berkenan n mana yg dekat di hati...

alfalfa ni bole consume dengan suppliment2 shaklee yang lain..banyak lg set2 untuk mcm2 lg kegunaan..

berminat??nk tau lebih lanjut dan maklumat2 lain??
free consultation daripada saya sebelum dan membeli produk ini...

PM/whatsapp-0126602016

No comments:

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

love is the source of unity

love is the source of unity