Friday, August 15

Selamat Hari Raya 2014

Assalamualaikum...

Lama dah tk bersiaran kt blog sini...sibuk dengan blog disebelah..sbnrnye tkde aktiviti nk update kt sini...raya pun tk kemana..dirumah sahaja...leceh skit nk bergerak dengan ank kecil2 ni.. rasenye blum terlambat kot nak ucap::

"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN..."
-daripada kami sekeluarga :: Harizal, NurFatihah, Seri Keysha, Seri Adeena

Kalau ada salah silap kami mohon maaf...terkasar bahasa ke, terlanjur bicara ke, terguris hati ke, apa2 jua lah...kami mohon ampun maaf dan jangan simpan dalam hati ye...

#klau nak beli shaklee bole order ye..0126602016..
#sudi-sudi la lawat blog kt sebelah ----> bondaseri shoppe

Tuesday, June 24

pindah blog....

assalamualaikum....

ni blog peribadi saya...sblm ni saya ade post pasal shaklee kt sini..tp selepas di fikir2..tambah tolak darab bahagi jd keputusannya sy buat blog baru untuk update mengenai info2 dan produk2 dr shaklee...

kiranya lepas ni sy tk update kt sini pasal shaklee lg..hanya update peribadi n cerita2 je..shaklee akan diupdate kt blog lg satu..sudi2 la jenguk blog sy yg satu lg ye...blog yg ni pn jenguk la jgk ye...

jom sihatkan diri dengan shaklee..berminat nk cuba dan amalkan??jom tgk kt sini----> Bonda Seri Shoppe.....jemput2 ye...



pm/whatsapp ----->0126602016

Monday, June 23

Kenali Alfalfa

Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan kekacang yang mempunyai akar yg panjang di mana ia mampu menyerap pelbagai nutrien dan zat yg terdapat di dalam tanah.. alfalfa kaya dengan sumber mineral dan vitamin, antaranya adalah :
  • vitamin B,C,E dan K
  • mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi
  • Flourida, Protein, Serat, Asid lemak dan antioksidan
 Alfalfa juga berfungsi sebagai antibakteria, antivirus dan antiseptik serta mampu membuang toksin dalam badan secara semulajadi. alfalfa juga dikenali sbg julap lembut..

macam best je alfalfa ni kn...jom tgk lg ape yg menarik tentang alfalfa ini..banyak jugak kelebihan dan kebaikan alfalfa  ni..Antaranya :
  • dapat menurunkan paras kolestrol. alfalfa bole menurunkan paras kolestrol dalam darah. alfalfa berfungsi dengan menghalang kolestrol drpd melekat pd dinding salur darah dan menyingkirkan kolestrol buruk dan tinggalkan yg baik..menghalang pembentukan plak dalam arteri.
  • mengawal kandungan gula dalam darah untuk pesakit diabetis.
  •  berfungsi sebagai detox dan membersihkan serta menyingkirkan asid dalam darah. dapat mengurangkan keradangan dan bengkak..
  • alfalfa juga dapat mengatasi masalah dalaman wanita seperti keputihan. bertindak sebagai antiseptik yang melawan jangkitan dan bakteria serta menghilangkan kegatalan dan bau badan serta nafas..
  • Mencegah asma secara semulajadi. antiradang bertindak membantu melindungi saluran pernafasan dan menghalang kesesakan nafas.
  • bertindak sebagai detok semulajadi dan antioksidan dalam meredakan kulit gatal akibat alergik dan ekzema..
  • merawat keadaan buah pinggang, pundi kencing dan prostat dan membantu dalam pengeluaran sisa kumbuh..
  • bertindak sebagai 'milk booster'..meningkatkan penghasikan susu ibu..

banyakkn kelebihan alfalfa ni...sebenarnya ini cuma sebahagian daripada khasiat alfalfa..ada byk lg sebenarnya..klau nk bgtau kt sini semua mmg bole jd novel tebal ni..hehe...


Alfalfa Complex shaklee ni ade dalam dua saiz..botol kecik ada 330 biji tablets dan botol besa ada 700 biji tablets..bole pilih mane yg berkenan n mana yg dekat di hati...

alfalfa ni bole consume dengan suppliment2 shaklee yang lain..banyak lg set2 untuk mcm2 lg kegunaan..

berminat??nk tau lebih lanjut dan maklumat2 lain??
free consultation daripada saya sebelum dan membeli produk ini...

PM/whatsapp-0126602016

Sunday, June 22

Kombinasi Pemberi Tenaga Untuk Ramadhan

Assalamualaikum..

bulan ramadhan dh semakin hampir ni.. mari bersama kita meningkatkan amal ibadat dan kebaikan kita..

puasa2 jugak..keje pn kne jalan jgk mcm biasa...nk bertenaga walaupun dalam keadaan berpuasa dan perut kosong?? ha..shaklee ade jawapan dan penyelesaian bagi anda...

jom sy kongsi skit berkenaan dengan set puasa shaklee... terdiri daripada tiga produk hebat iaitu:
  1. ESP
  2. Mealshake
  3. Performance Drink 
ketiga-tiga suppliment ini dapat memberikan tenaga tambahan kepada anda sepanjang hari walaupun sedang berpuasa dan melakukan kerja-kerja berat.. ibu menyusu dan mengandung juga digalakkan mengamalkan supliment ini semasa berpuasa kerana dapat mengelak daripada badan terhidrat pada waktu siang..

semasa bersahur ramai antara kita yang akan mengambil makanan berat seperti nasi...namun nasi juga tidak dapat membekalkan tenaga kepada kita sepanjang hari..ibu yang menyusukan bayi akan kerap berasa dahaga dan lapar..mungkin juga pada awal2 bulan puasa ramai yg akan bangun untuk makan sahur namun apabila masuk pertengahan mereka akan skip sahur dan tidak berselera untuk makan waktu tersebut..

Dengan set ini waktu sahur anda akan jadi lebih mudah dan ringkas... untuk kelihatan lebih bertenaga sepanjang hari anda bole mencuba resepi ini sebagai menu sahur anda..

  • ESP + Mealshakes + kurma @ 
  • Kurma + ESP + Mealshakes + susu segar
campurkan bahan-bahan di atas dan kisar.. minum pada waktu sahur.. ini akan membuat anda tidak berasa lapar dalam tempoh masa yang agak lama kerana terdapat serat yang berupaya memanjangkan waktu kekalan makanan dalam bahagian perut. antara fungsi serat :
  • mengelakkan kanser usus
  • kurangkan tahap kolesterol
  • keluarkan racun dari badan dgn mempercepatkan proses pembuangan najis
  • mengurangkan gula dalam darah
  • baik untuk proses pelangsingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberi rasa kenyang
  • menggalakkan bakteria baik dalam usus besar
  • kurangkan sembelit
performance drink berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda. juga dapat membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan. memelihara paras gula dalam darah.

 bole diminum seisi keluarga...
berminat untuk dapatkan set berpuasa ini atau vitamin2 lain daripada shaklee??? @ ingin mendapatkan maklumat lanjut bole PM atau whtsapp saya 0126602016..

jom kekal bertenaga dan ceria sepanjang ramadhan kali ini...

#sayajualshaklee..

Saturday, June 21

SERI ADEENA

WOHOO...alamak..ter "CAPS LOCK" plk...hehe

nk cite pasal new baby..skrg baby da 3 bln lbh..da makin bam bam..last check up mase umur 3 bln berat da 5.9kg..da nk same besa dgn kakak keysha plk.. skrg baru je pandai meniarap..tido pn meniarap..ohsem!!da bole main acah2..senyum2..ketawa..borak2..klau org tk layan dia akan jerit secara tibe2..haha..


ni gamba mase awal2 kelahiran..



with kakak keysha



ni da 3 bulan...



ha...kn da kate tido pn meniarap..


PROFIL SERI ADEENA

Nama : Seri  Adeena Binti Harizal

Tarikh Lahir : 06 Mac 2012

Masa Lahir : 04:37

Tempat Lahir : Jempol Negeri Sembilan

Nama Ayah : Harizal Bin Yusof

Nama Bonda : Nurfatihah Binti Che Daud


berminat nk order shaklee?? pm/whatsapp sy ------>fatiha -0126602016
feel free to ask..



Friday, June 20

oh belogku...

ohh..apakah yg telah terjadi kpd blog aku ni..
template berselerakan..da la nk godek2 html code tu punya la lame..
ni boleh jd migrain ni..

ape2 pn..kne la redha kemudian akan datang kesabaran dan akal bole berfikir secara waras dan akan terserlah lah hikmah disebalik kejadian tersebut..cheewah...

sekarang berada di kampung..baru ptg td melawat ayah yg terpaksa warded sbb infection kuman dalam darah n detect kencing manis..baru lps operate tangan yg luka..skrg on insulin..

baru nk update pasal shaklee set puasa..agak2 klau blog lintang pukang mcm ni ade ke org yg datang bace?mudah mudahan ada la yg sudi bace n follow blog ni.. Insha Allah..rezeki Allah ada kt mne2 je..klau dh takdir tu rezeki kita tkkn kemana la..tetap disitu..

klau ada yg nk bli suppliment shaklee bgtau ye..nk tanye2 ke bole je..jgn malu jgn segan..i sedia membantu..

pm/whatsapp sy - fatiha@0126602016

#sayajualshaklee
#jomborongshaklee
#getwellsoonayah!!!weloveu

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

love is the source of unity

love is the source of unity