Sunday, December 13

yey...
sok arie balik..
tk sabarnye nk jumpa arie..

bosan la plk...
nk wt ape ek??
nk update pn tkde mood..

miss n luv u arie..




Friday, December 11

2 days to go...
lagi 2 ari lagi bleh jumpa arie..
rindunye kt arie..
huk3..

miss n luv u arie..




arini g kajang..
bli3 barang..
time nk balik tu bleh lak rapid rosak..
adeh..
sengal tul la..
da la panas..
kne tunggu bas belakang plk..
nasib la pakcik tu baik..
huh..
tknk naik rapid tu lagi..



Wednesday, December 9

sape nk tolong aku siapkan tesis??
aku bg upah skit..
aku da tk larat la..
huhu..

nk blk..
tknk wt tesis..
uhuk3..




Tuesday, December 8

kami sayang ibu..

entry ini ditujukan khas kepada bonda tersayang..

NARGIS BINTI NORDIN

hari ini adalah hari selasa bersamaan 8 disember 2009 merupakan hari ulangtahun kelahiran bonda tercinta..
selamat hari lahir ibu..
semoga sentiasa dirahmati...
diberikan kesihatan yang berpanjangan
dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam keberkatan ilahi..

terima kasih yang tk terhingga kepada ibu
kerana menjaga dan mendidik kami anak3 ibu
dari kecil sampai la da besar godzilla..
terima kasih kerana sabar dengan kerenah kami..

semoga kebahagiaan sentiasa menjadi milikmu ibu..
saya sayang ibu..
luv n miss u..

SELAMAT HARI LAHIR!!!



Saturday, December 5

bosannye duk kt bilik arini...
tesis aku tk siap3 pn..
td g lab..
curik3 barang skit..
sume barang pn tkde..
tkleh nk curik pn

adeh...
abis la aku...
rindu kt arie..

arini tk msg ngn arie pn..
bz sangat dia ngn training dia..
huk3...

tktau nk tulis ape da..
nant updated lagi la..
daa..

miss u arie..



Friday, December 4

ATIQAH 2009 GIVEAWAY



aku join lg 1 giveaway contest...

cun la adiah3 dia...

aku nk!!aku nk!! tk kre...

giveaway ni anjuran atiqah

cmne ntah aku leh jumpa blog dia ni..

lupe dah aku...

byk jugak syarat3 tuk contest ni...

berpeluh3 aku nk penuhi syarat3nya..

cm syarat puteri gunung ledang plk..

tp ni puteri gunung mane lak ek??


adeh!!!

da lari dari topik ni...

mari balik ke jalan yang benar..

jom la tgk syarat3nya...


syarat3..

1. WAJIB jadi follower kedua2 blog beliau...

nasib 2 je blog beliau, klau tk jenuh aku..

wajib means berdosa klau tk wt...

jd aku dh wt da...

bukti???

tgk sini...




da percaya kn??


next!!!

2. letak link kedua2 blog beliau kt blog saya...

da buat jugak...

tgk sini..





ok da settle jugak...

next!!next!!

3. letak banner kt sidebar blog saya dan letak link blog http://pepelungu.blogspot.com kt banner tersebut..
da letak da..

settle jugak..

suke3..


next!!next!!next!!

4. pastu wt entry pasal giveaway ni dan postkn..

kne letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY..

kene letak gamba banner kt dalam entry dan letak syarat3 yg telah ditetapkan..

yg ni tkde gamba dh...

tp sume aku da wt cume blum post je entry ni..

sat g aku post gune pos ekspres

okey..


5. klua da siap sume g kt blog atiqah pastu letak link entry ngn name panggilan kt ruangan komen entry ini...

last skali...

6. pemenang akan di pilih secara rawak..

maksudnya secara random..

eh..

bukan sama ke??

haha..


okey3..

tu je...

da settle sume...


klau nk tau pasal hadiah ngn tarikh tutup kne la jenguk ke blog atiqah..

klik sini..

rahsia..

tkleh bagitau kt sini..

lalala...


wish me luck..



ade contest lagi!!!

kali ni contest dari incik RK = Raja Kamil
contest ni sangat4 mudah...
mudah nk join tp lum tentu mudah nk menang kn???
tp tk salah kalau kite mencube kn....

adeh!!
membebel panjang lak aku ni...
contest ni hanya memerlukan anda tuk copy n paste je ayat power rangers incik RK...
hahaha..
aku tktau plk incik ni power rangers wane ape...
merah??biru??hitam??hijau??
oppsss...

heehe..
jgn marah ar..
jom tgk ayat beliau okey..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.

Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.

Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.

Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

2GB, baca lanjut di cabutanhttp://rajakamil.biz/2009/11/20/pertandingan-akhir-tahun-update

ha..

tgk ayat kt atas ni..

cm power rangers kn...

lalala...

jom tgk hadiah plk..


ni la dia...

mp3 bersaiz 2GB..

saya nk yg kaler ijau tu..

please incik RK..

haha..

bleh lak mintak3 cmtu..

okla..

byk membebel je..

wish me luck...




Thursday, December 3

aku sungguh tk bersemangat untuk meneruskan perjuanganku yang terakhir...
sem terakhir, tesis, dan segalanya pasal study...
sungguh3 hilang semangat..
ade sape3 bleh bantu aku??
huk3...

sedih lak aku...
sape leh tolong pulihkan semangat aku??
i need it back..
need to finish my thesis as soon as possible

adeh!!!
aku slalu mcm ni..
nk nangis la...
aku hilang semangat sbb usul ku di reject..
knp diorang tknk paham kedudukan sekarang ni..
huhu...

i hate this...
aku nk merajuk..
padan muke diorang ngn aku skali..
huk3...
mls la aku..

p/s: luahan perasaan terpendam sebelum menjadi dendam...

miss n luv u arie...



Wednesday, December 2

berubah kepada yang lebih baik

tajuk tkleh blah kn???
hehe...
saje je nk wt gempak...

aku baru je blaja memandu...
memandu ape??
kete???
bukan..bukan..bukan..

nk tau??
tgk gamba ni..



ye..
saya menunggang moto..
bukan memandu tp lebih kurang la...
sila abaikan tarikh pd gamba...
sebab tarikh tu salah..

haha..
takut nk mule naik..
tp ble da naik rase best lak..
lum berani lagi aku....

dan..
org yg mengajar aku tunggang moto ni
sangat lah garang dia..
cakap tk mrh tp muke ganas tu..
hehe..

ni la orgnye..



comel kn??
tk nmpk cm muke garang pn..
tp ble start nk blaja je muke dia pn bertukar ganas
hehe...
bleh lak kutuk3 dia kn..

kekasih hati aku la yg ajarkn..
i luv u sayang...




Tuesday, December 1

foto cinta suci contest

aku nk join contest lagi..
kali ni kne tepek gamba couple plk..
contest ni anjuran incik fird

contest ni terbuke kpd sume rakan3 blogger yg sedang bercinta, bertunang dan yg telah kawin pn bole...
of course aku sedang dilamun cintakn..
no tunang..
kawin pn no...
blum sampai seru ok..

pastu kne postkan gamba ciut miut kt blog SENDIRI
kne ade 3 perkataan yg menggambarkan ekspresi cinta anda dan pasangan...
musti kretif okep..
tp aku tk kretif pn..
hentam la labu..

hantaq byk3 gamba pn tkpe...
tp hanya satu je yg akan dipilih..
yang terbaik la..
pertandingan ni start 28 november 2009 sampai la jam 1200 19 disember 2009..
sempat lg nk masuk ni...

jom join ramai3..
post gamba je pn..
klau nk tau lebih lanjut g la ke blog encik fird..
nk tau adiah ape ke, cmne nk masuk ke, nk tgk contoh gamba yg cantik ke..
g la bertanya kpd encik fird

dah3..
aku nk tepek gamba lak ni..
jom tgk...
tp jgn sampai termuntah tau tgk gamba ni..







ini entry jiwang...
haha..
okey..
tu je gamba yang ditepek..
byk lg sebenarnya..
aku sangat sayang arie...

wish me luck tuk contest ni n prhubungan kami jgk...
doakan kami kekal tuk selamanya..
INSYAALLAH...
amin...

daa..




Thursday, November 26

LAGU CINTA

lagu ini ku tujukan khas untuk kekasih hatiku....
harizal

telah ku takhtakan kau di hati ini
tempat ku bersandar dan mengadu
cukup bagiku di dunia ini
teman hidup hanya kau satu...

bagiku tiada kekasih sehebatmu
yang sentiasa memahami hidupku
tanpa mengira ruang dan waktu
kau tetap di sisi ku selalu

aku berjanji padamu
akan setia semampuku
jika tersilap maafkan
tapi jangan kau tinggalkanku

ku ingin bersamamu
bila dan dimana pu
kerana kurasa cintamu segala
hidupku kini aman sentosa

ku nyanyi lagu ini
kerana ku bahagia
sebutir cinta lebih berharga
dari semua yang ada di dunia..

satu selamanya-twins

terima kasih sayang kerana sentiasa menyayangi dan menyintaiku walau dalam keadaan apa sekalipun...
semoga hubungan kte kekal selamanya...
luv u sayang..
doakan kami...




Tuesday, November 24

aku sangat sedih...

hahaha...
sedih la sangat aku ni kn..
tp ade la jgk rase sedih...
tp mls nk cite...

adeh..
bosan lak aku kt sini..
tesis tk wt lg..
tkde jiwa la nk wt..
rase cm tknk wt je...

oit3..
please la jgn kacau aku lg..
aku da cukup susah da ni...
lalala..

tajuk entry tkde kene mengena ok..


SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

entry ini ditujukan khas untuk semua umat islam didunia...

ceh..

mcm la satu dunia bace blog aku ni kn...

tkpe3...

kepada sesiapa yg bace pn bleh la..

selamat menyambut hari raya qurban atau nama lain hari raya aidiladha...

yang akan disambut pada 27 November 2009

bersamaan dengan 10 zulhijjah 1430...

pada hari Jumaat....


aku blk kampung esok...

so blog ini akan bercuti sehingga beberapa hari yang akan diberitahu kelak...

hehhe..

sesiapa yang balik kampung tu silalah berhati3 di jalan raya ya...

semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju..

yg naik bas tu silalah ingtkan drebar3 anda supaya pandu dengan cermat ye..

elakkan diri dari termasuk dalam statistik...

mcm iklan la plk..

pedulikkk...


aku blk dengan mr arie...

doakan kami selamat sampai ke destinasi masing3 ye..

aku akan ke teratak bonda dan ayahanda di serting, N9

dan

mr arie akan ke teratak bondanya di buloh kasap, Johor..

tp kebiasaannya akan singgah ke rumah aku dulu...

lalalalla...


selamat bercuti semua..




Monday, November 23

SWEET WANNUR & COMEL BERGAYA GIVEAWAY




saya da jumpa satu lagi contest...
sekarang sangat la gile contest saya ni...
contest ni dari kak wannur...

dianjurkan sempena ulangtahun perkahwinan beliau dan suami...
ulangtahun yg ke3 ni..
tahniah ye kak wannur..
semoga kekal hingga ke akhir hayat hendaknya...

eh...
ade lagi satu sebab la...
sebab kak wannur da bukak shop baru...
mmg comel dan bergaya barangan yg dijual...

contest ni ade 2 kategori:
A untuk sape3 yang ade blog
B untuk sape3 yg tkde blog..gune email...

saya kategori A ye tuan3 puan3 encik3...
setiap contest mesti ade syarat3nye..
syarat yang pertama:

1. mesti jadi follower untuk ini dan ini

kelik untuk kuasa yg lebih hebat

2. kne linkkan kedua2 blog ni kt list blog aku...


kelik untuk kuasa yg lebih hebat


3. kne buat entry berkaitan dengan giveaway ini...

ku sedang berusaha untuk hasilkan yang terbaik...

sehingga ketitisan peluh yg terakhir...

last skali....

4. tinggalkan jejakmu berserta hotlink di ruang tamu komen entry di blog kak wannur...


syarat 1-3 da settle...yey...

bagusnya...

pas publish ni nk g tinggalkan jejakku disana...

sape3 yg tkde blog tu bleh la join kategori B..

syarat3nya silala jenguk di blog:

sweetwannurshoppe.blogspot.com


jumpa nanti...

daaa..



Sunday, November 22

Giveaway beautiful napkin.

giveaway

saya terjoin contest lagi..
lalala...

contest kali ni anjuran raznacreation.com...
sangat cantik okey blog beliau...
ade jual macam3 benda...

contest ni unik skit..
sbb bleh pilih sendiri hadiah ape yang korang nk..
saya baru join 2 contest je..

jom tengok syarat3 untuk sertai contest ni..
easy je..

1. kne pilih 10 paper napkin berlainan paten dan berlainan kod dari shop kak na..
klau kite menang..ape yang kite pilih tu la akan jd hadiah kte...
so pilih yang cantik3 la..tp sume cantik...

2. syarat yg kedua, tulis entry pasal giveaway ni..kne masukkan link kak na n gamba kt atas tu mesti dimasukkan ye.. pastu kne senaraikan kod napkin yg dah kite pilih..

3. pastu add raznacreationblog kt list link blog kte..

4. last skali tinggalkan komen kt entry di blog kak na...

mesti ade link blog ok...

5. klau nk tuka senarai hadiah yg dipilih bleh..

tp sebelum tarikh tutup n kne buat semula dari no1-no4

6-8. klau nk join ikut fb pn bleh jgk..klau nk join gune blog n fb pn bleh..asalkan ade connection antara each other...

tu la syarat2 penyertaannya...

no1 ngn no3 da wt..

skrg nk wt no 2 ngn 4 je..


kod yg saya pilih:

M001

M022

M084

M104

M106

M147

M181

M182

M229

M243


OK3...

da cukup da...

yg no4 tu akan saya buat sebentar lagi selepas entry ini di publish...

untuk keterangan lanjut sila layari blog.raznacreation.com...

daa...

wish me luck..



Saturday, November 21

kelakar tp tk bpe nk klakar

cerita satu:
anak manja

datin junaidah adalah ibu kepada farisha.
dia berhajat tuk mendaftarkan farisha ke sebuah sekolah baru.
kerana farisha adalah anak kesayangannya, maka datin junaidah memberikan penerangan yang panjang lebar kepada guru farisha di hari pertama farisha masuk sekolah.
"farisha adalah seorang anak yang sensitif dan sangatkah manja,"kata datin junaidah.
"jadi tolong jangan sesekali menghukum dia. kalau farisha nakal, pukul sahaja pelajar yang duduk disebelahnya. itu sudah cukup untuk membuat farisha takut"


cerita dua:

tabung masjid

setiap umat islam bagi lelaki wajib menunaikan solat fardhu jumaat, nk dijadikan cerita man dengan din pergilah solat jumaat.

tengah imam bace khutbah adela tabung sedekah masjid di tolak3 kepada orang yang berada di masjid itu.

apabila sampai sahaja tabung itu kepada man, dia mengangkat tabung itu lalu tersenyum ke arah lubang duit tabung tersebut.

din kehairanan lalu bertanya kepada man apa yang dia lakukan.

din : apasal kau senyum kt lubang tabung tu?

man: "SENYUMKAN SEDEKAH"


cite tiga:

ayah terhebat

pada suatu hari ada tiga orang kanak3 sedang melepak dan mereka bertukar3 cerita tentang kehebatan ayah mereka

abu:"ayah aku memiliki beberapa buah banglo yang cukup besar".

ali: "ayah aku lagi hebat, dia seorang pengarah urusan di sebuah hotel 5 bintang di amerika".

abu:"apa pulak pekerjaan ayah kau azwan?"

azwan:"ayah aku dapat menahan sebuah bas besar hanya dengan menggunakan satu tangan".

ali: "wow...terer giler! apa pekerjaannya?"

azwan: "polis trafik".


cite empat:

kencing di kolam renang

ketika rizal berusia 15 tahun, dia mengikut keluarganya pergi mandi-manda di sunway lagoon.

tiba3 dia didatangi penjaga kolam renang lalu menegurnya,

penjaga kolam: "adik, kamu tidak boleh buang air kecil di kolam renang ini! kalau adik teruskan juga, saya akan laporkan perbuatan adik ini kepada orang tua adik!"

rizal: "tapikan ramai lagi yang buang air kecil dalam kolam ketika berendam,"

penjaga kolam: "mungkin juga. tapi mereka tidak membuang air kecil dari atas papan anjal ini."


kredit tu : majalah rapi



tesis

ala..
cmne ni???
ble nk siap ni???
cm malas je nk wt..
tp kne siapkan jgk...

adeh...



JALAN3 KT MIDVALLEY....

huh...
ptg smlm aku g jalan3 kt mid...
ngn farhana...
satu mid tu kitorang pusing..

adeh..
letih kaki aku...
pas maghrib blk..

then..
komuter delay 2 kali...
da la ramai orang...
mase tunggu pn tk duduk..
mase dlm komuter pn tk dpn duduk..
macam sardin jek...
sampai kt serdang baru berkesempatan nk duduk

pastu bleh lak train tu sampai kt kajang jek...
baru je nk panas punggung aku duk..
da kne bangun blk..

adeh lg skali..
jenuh lak nk naik tangga..
rebut3 ngn orang lain..
siap pijak3 kasut aku lg pkcik tu..
huh..

sempat je naik kt platform 1..
then..
tk dpt duduk lg..
kaki da jerit3..
"aku tak larat nk bawak ko lg"
hehe..

kejap je pn..
turun kt stesen UKM..
nasib baik ade bas..
balik ingat nk terbongkang..
tp duk dpn laptop..
buat keje tk pekdah je..

okla..
aku nk tido kot..
nant sambung..

daa...



Friday, November 20

saje nk cite

ehheeeehe...
cantik tk blog aku..
lalala...
tlg la puji3...
penat tau aku wt ni..

sy ni budak baru belajar..
sila la beri tunjuk ajar ye!!!
huh...

ala..
bosan la arini...
nk wtpe ek??
tido pn da bosan ngn aku ni...

miss u arie....
lame da tk jumpa arie..
lebih kurang 345600 saat la...
huk4...
rindunye...

ble nk blk ni sayang???
cepat3...
adeh...

ok la..
daa....



Thursday, November 19

bosan nye pagi3 bute ni..
nk wtpe ek??
arie da tido...



intan's birthday contest

huh..
lame da aku tgk contest ni..
dari awal dilancarkan lagi..
tp aku ngah berkira3..

nk join...tknk...nk join...tknk...???
da abis pk kot..
aku pn..
ala..
try je la kn...
dalam entry ni aku nk ber 'i' 'u' bagai la plk..
huhu


jom tgk syarat3 yg sis intan letak...

1. kene jadi follower blog beliau dulu...
i da lame da ikut sis intan ni dari blakang...
sejak kecik lagi kot...
time sis intan wt entry 10 DECEMBER 1986
i da follow beliau da..

2. kne letak link blog beliau kt blog list...
klau i da follow harus la tepek segala kt blog list..
sebab sis intan ni slalu update blog beliau..
tiap3 hari mesti ade je gamba beliau kt list blog i tu..

3. last skali kne letak banner contes yang cumel sgt..
da letak da..
tambah berseri3 blog i..
merelip merelap...

okey3..
semua syarat3 da aku patuhi dengan jayanya....
then jom kte menulis karangan seperti yang sis intan mahukan...
i tk ikut turutan bleh tk sis???
hehe...

i malas nk ikut nombor tu..
i nk summary kn sume je..
senang skit..
lalalala...

i baru je jumpa blog sis intan ni..
bile ntah..
lupe da i..
i suke blog sis intan sbb cursor dia cantik...
macam bunga3 berguguran plk..
so sweet...
haha..
entry3 sis menarik..
blog tersusun je..
nampak kemas dan menarik...
pastu banyak gambar3 yang berlainan event...
gamba yg cute miut cm gamba chacha n sis intan..
pastu byk animation yg cute3 tu..
yg bleh gerak3 tu..
rase cm nk tiru je blog ni...


paling best ade plk tutorial...
sesuai la tuk i yang tk brape reti bende2 cm gini..
SAYA BUDAK BARU BELAJAR...
ade yg i buat jd tp ade jgk yg tk..
nant sis ajar lagi yek...

lagi satu sebab i suke blog sis intan ni..
.
.
.
.
sebab name dia best...
same skit ngn name i..
name i nurfatihah..
i like...
mmg la i like kn...
bcos name jolokan i MLET...

next...
kne pilih entry yg i suke..
selepas digodek3, dirungkai3, digumpal3..
i da jumpa entry yg i rase sweet..
lebih sweet daripada gule n seangakatan dengannya..
tp bukan angkatan tentera la..
that my mr arie ok...

jom tgk entry ini...

kenapa suke entry ni??
tktau nk kate la plk..
entry ni ringkas..
tk panjang sangat...
comel tapi kelakar..
sis n bro mmg pasangan serasi la..
sangat mesra dan bahagia...
bukan sume pasangan bleh bergurau3 mcm ni...
kekadang saje je nk puji secara berselindung...

i pn ade jgk bergurau3 mcm ni..
hehe..
sweetkn sis...
gamba pn cantik n sempoi je..
i doa kan sis n bro kekal smpai ble3...
kawen nant jgn lupe jemput ea...

alamak..
karangan da terpesong plk...
lalala...
sis tkde la hitam sangat..
hitam manis je..

i nk mintak permission nk letak gamba sis dlm entry ni...
i terjumpa gamba sis yang menarik..
i like...

sis nampak comel la dlm gamba ni..

gamba ni pn cun jgk...
walaupun tangkap sendiri kn...
cute couple la...

tu je la kot...
hehe..
entry i ni tk menarik pn..
just cube3 nasib je...
nice contest sis..

sedapnye air...
gamba tkde kne mengena...

daa...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

love is the source of unity

love is the source of unity