Tuesday, September 20

saatnya ku menjadi milikmu

dah 3 bulan lebih aku kahwin tp blum pn cite lg kt blog ni..
hehhe...
mcm tkde mood n tktau nk mule cite dari mne...

moh kte cite...
aku selamat diakadkan dengan pilihan hati pada 26 mei 2011 pukul 11:30 pg di masjid Felda Raja Alias..di akadkan oleh imam masjid tersebut iaitu ustaz Musa berwalikan ayah aku..ustaz yang paling banyak kerenah..hehe..tapi time kami tu dia tkde la tanye mcm2..just bg ceramah n gelak2 je...dengan skali akad je aku sudah sah bergelar isteri kepada kekasih hati iaitu Harizal..Alhamdullillah..

pihak lelaki dari Segamat, tiba di rumah aku tepat pukul 10 pagi..sempat minum2 kejap dan kami terus berangkat ke masjid..singgah umah dulu sbb pengantin tktau masjid kt mne...hehhe..sampai je kt masjid, ustaz pn baru je sampai..yang ada kt masjid tu sebelah aku ayah, abang ipar aku, akak aku, anak sedara..ibu tk ikut skali sbb sibuk uruskan pasal makanan kt dapur..sebelah lelaki ade mak, akak, 2 org adik dan anak sedara...pastu ade jgk kawan2 aku dtg tgk..huhu..eh lupe lak..ade tukang solek n teman aku yg terbaik, Hana..thanks a lot dear...

jom tgk gambar2 kte nikah kt masjid....



ni time baru sampai masjid..tgh semak2 borang...tgk aku duduk ok je lg..tu  sbb blum  kne ceramah  panjang lg..tgk la lepas ni..haha

ustaz tu da mule bg ceramah..tgk aku duduk da mule tk betul da..haha...kebas ooo kaki..


kusyuk dengar ceramah...haha..tu kepala abg ipar aku..


antara rakan2 yang sempat hadir..sorry ea bgtau korg last minute..tp korg sempat  tgk jgk kn..hehe..hana, mai, naz..yg belakang tu adik naz..



ayah aku berwakil wali kpd tok imam..dia takut dia yg tersalah kang..hehe..


ade lg amanat tok imam ni kt kitorg...



mase akad nikah..time ni mcm kelakar..tgk la cmne aku duduk tu...da kebas sgt da tu...sume org muke serius je..cik abangku lg la serius muka..

bacaan doa selepas selesai akad nikah...dengan sekali lafaz je dia sah menjadi kekasih halal ku...alhamdulillah...

masuk part yang agak kelakar dan mcm main2 je..



tgh dengar ape yg tok imam suh wt..serius je muke...


salam dan cium tangan suami..sebenarnya malu2..sbb sume org pn tgk..haha


masing2 tengah tergelak sbb mcm kelakar...tok imam la punya pasal ni..hehe

pastu sarung cincin plk..time ni pn kotorg bleh gelak..sbb rase mcm kelakar..mcm betul ke ni??tk percaya...haha


bg mas kawin..rm200...tok imam siap kira lg sbb takut tk cukup..siot je..hehe..sume pn gelak jgk..malu la..


yang ni bace takliq...kne la serius tp tahan gelak je..







lastly..bersalaman dengan keluarga sendiri dan mertua..haha..


bergambar kenangan di hadapan masjid bersama tetamu yang hadir...eh..famili mertua je ade..famili aku sume da g kt kete..gle nk blk awal..haaha..


pengantin terlebih gembira..haha..

majlis ni dihadiri keluarga, saudara mara dan sahabat terdekat sahaja..kepada yg lain maaf ye sbb tk dapat menjemput semua..majlis yang ala kadar sahaja..yang wajib didahulukan..

9 comments:

CikLieYzaOnline said...

hahahahahahaha....cik teha best la...!!!! den yang baca + tengok gambar2 tu pun tergelak guling2 hahahaha..selamat mendirikan rumah tangga moga bahagia (^-^)..apapun, cik teha best hahahahahahahaha

fatiha said...

hhaha..best ke??cik lieyza pn best!!!haha...
terbaik!!
trime kasih ye cik lieyza..
tp mmg serius klakar..

CikLieYzaOnline said...

hahaha camana la pengantin dua orang ni bleh tergelak-gelak plak masa kawen..selalunya tgk gambar kawan2 ygakad nikah serius belaka..ada gak yg nangis2 terharu gitu tapi yang ni geli hati tengok...asyik gelak je mempelai hahahahaha....serius kelakar~

fatiha said...

time nk akad nikah tu je muke serius skit kot..yg lain sume gamba gelak..tkde nangis2..sampai org pn pelik..ingat kawin main2..heehe..

cik ani said...

hehe..saya pon turut tersenyum sorang2 kat sini..naseb bek xdak org..kang org kata gilo dok gelak sorang2..best2..nak mcm ni gak..simple and xtension..hehe

fatiha said...

hehe..kak wani..sila la wt mcm ni..jimat kos..hehe..

ziha said...

bahgianya pengantin baru... :)

ziha said...

bahgianya pengantin baru... :)

fatiha said...

haha...pengantin lama la...semoga bahagia slalu la hendaknya...

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

love is the source of unity

love is the source of unity